FOX TRAVEL


Tel: (+361) 413 13 18
Mob:  (+3630) 276 67 89

Fax: (+361) 244 88 21
E-mail: info@foxtravel.hu

Nyitva tartás:
H - Cs: 8:30 – 17:30
P: 8:30 – 14:30
Sz – V: Zárva

2013

Téli katalógus

ÜZENETKÜLDÉS

Küldjön nekünk üzenetet!

Nyári ajánlataink

EGYÉB AJÁNLATAINK

TAVASZ - NYÁR – ŐSZ

Hírek / Információk

Ausztriába utazók figyelmébe!

Szigorúbbak lettek az osztrák autópályai szabályai - El is kobozhatják a gyorshajtók autóját!

Több kisebb szigorítást vezettek be az osztrákok 2017-ben. Mostantól akár az autóját is elvehetik annak, akit gyorshajtáson érnek az osztrák hatóságok az autópályák IG-L zónáiban.

 

Ettől az évtől Ausztria autópályáin még szigorúbban büntetik a környezetvédelmileg kiemelt területeken (IG-L zónákban) a gyorshajtókat. A több ezer eurós helyszíni bírságon felül még a szabálysértő autóját is elkobozhatják egy napra, vagy kerékbilincset tehetnek fel rá. Érdemes ezt szem előtt tartaniuk a síelni indulóknak ugyanúgy, mint a sima átutazóknak. A megengedett maximális sebesség az osztrák autópályákon 130 km/óra, az IG-L zónákban viszont 100 km/h-ra kell mérsékelni a sebességet. Az osztrák hatóságok ezentúl jobban odafigyelnek a mobiltelefon- és biztonsági öv használatra is, illetve arra, hogy hányan ülnek az autóban.

 

Az IG-L zónákról indulás előtt érdemes tájékozódni, jelenleg itt van korlátozás:

  • A1 Linz - Enns (13 km)
  • A1 Salzburg-Nord - Knoten Walserberg (10 km)
  • A2 Sinabelkirchen - Lieboch (43 km)
  • A9 Deutschfeistritz - Leibnitz (49 km)
  • A10 Knoten Salzburg - Golling (28 km)
  • A12 Kufstein - Zirl (92 km)
  • A12 Imst - Zams (14 km)
  • A14 Feldkirch-Nord (1 km)

 

Nem csak a szigorúbb fellépés az osztrákok egyetlen újítása 2017-re. Közel egy százalékkal drágulnak az ausztriai autópálya-matricák, viszont az elektronikus vinyettára még decemberig várni kell.

Az IG-L jelzés átmeneti sebességkorlátozást jelent az osztrák gyorsforgalmi utakon, amivel a környezet (az úthoz közeli emberi lakóhelyek, természeti értékek) megóvása a cél a forgalom okozta ártalmaktól, lég- és zajszennyezéstől. Alkalmazhatják eseti jelleggel akkor, ha a légszennyezettség, illetve a forgalmi terhelés egy adott zónában túl magas. Aki IG-L jelzés alatt a megengedettnél gyorsabban hajt, és lefülelik, az nem mezei sebességtúllépésért kap büntetést, hanem környezetvédelmi kihágásért, ahol a büntetési tétel akár 2800 euró is lehet!

 

(forrás: nlcafé-2016.01.12.)

Hírek / Információk

Síutak - snowboard utak - sífutás

Irodánk Ausztria, Franciaország, Olaszország és Szlovénia több mint 100 közkedvelt sícentrumába kínál sí- és snowboard utakat, téli üdüléseket.