FOX TRAVEL


Tel: (+361) 413 13 18
Mob:  (+3630) 276 67 89

Fax: (+361) 244 88 21
E-mail: info@foxtravel.hu

Nyitva tartás:
H - Cs: 8:30 – 17:30
P: 8:30 – 14:30
Sz – V: Zárva

2013

Téli katalógus

ÜZENETKÜLDÉS

Küldjön nekünk üzenetet!

Nyári ajánlataink

EGYÉB AJÁNLATAINK

TAVASZ - NYÁR – ŐSZ

Hasznos tudnivalók

FONTOS TUDNIVALÓK

TÉLI SÍUTAK

Kérjük, hogy a részvételi díj befizetése előtt az utakkal kapcsolatos FONTOS TUDNIVALÓKAT, UTAZÁSI FELTÉTELEKET, és egyéb tájékoztatókat (pl.: UTASTÁJÉKOZTATÓ / PROGRAMLEÍRÁS) figyelmesen olvassa el, mert ezek fontos információkat tartalmaznak és az UTAZÁSI SZERZŐDÉS részét képezik.

Foglalás

Foglalását irodánk személyesen, telefonon, e-mail-ben vagy faxon tudja fogadni. Amennyiben a lefoglalni szándékozott szálláshelyre / programra van hely, úgy azonnal, ha meg kell rendelnünk (lekérés), akkor a partner visszaigazolása után minden esetben írásban igazoljuk vissza a kért szálláshelyet / programot. A visszaigazolásban adjuk meg a befizetendő összeg mértékét és határidejét. Ha a megadott határidőig nem érkezik be a pénz számlánkra, úgy az előzetes foglalást rendszerünk törli. Ön és irodánk közt az UTAZÁSI SZERZŐDÉS a megrendelés visszaigazolásával, az aláírt utazási szerződés visszaküldésével és az előleg/részvételi díj megfizetésével jön létre.

Fizetés

Az előleg/részvételi díj megfizetése történhet személyesen irodánkban, átutalással vagy bármely OTP fiókban számlánkra történő befizetéssel.

Számlaszámaink:
HUF: OTP: 1171 8000 – 2990 3706 – 0000 0000
EUR: OTP: 1176 3189 – 1491 2887 – 0000 0000

Külföldről EUR-ban történő utalás esetén :
IBAN: HU29 1176 3189 1491 2887 0000 0000
BIC: OTP VHU HB
Számlatulajdonos: Red Fox Hungary Kft

Kérjük Önt, hogy a rendelési számot minden esetben tüntesse fel az utalás közlemény rovatában!

Az összeg számlánkra történő beérkezését írásban visszaigazoljuk Önnek, és egyidejűleg tájékoztatjuk a hátralék összegéről és a be¬fi¬ze¬tés esedékességének idejéről.

A teljes részvételi díj (a szállás/program hátraléka valamint téli síutak esetén a síbérlet ára is) legvégső be¬fizetési határideje az utazás megkezdése előtti 30. nap. Kérjük figyelje a befizetés dátumát, mert erről külön értesítést nem kül¬dünk.

A teljes részvételi díj megérkezését követően küldjük el Önnek a részvételi jegyet (vouchert), valamint a szükséges tájékoztató anyagokat.

Áraink

Irodánk az utak árát euróban adja meg. Lehetőség van forintban és euróban történő befizetésre is (kivéve a helyszínen fizetendő költségek). Az átváltás az OTP napi első valuta eladási árfolyama alapján történik.

Szálláshelyeinken a könnyebb tájékozódás érdekében minden esetben az egy főre eső árat adjuk meg, de kizárólag teljes stúdiókat, apartma¬nokat értékesítünk.

Szállodai szobák (hotel, panzió, stb.) esetében a megadott személyenkénti árak 2 ágyas szobában történő elhelyezésre vonatkoznak.

Egyágyas szoba vagy kétágyas szoba/egy személy használatára esetén (szálloda, panzió, stb.) a felár általában 10-60%, ez szálláshelyenként eltérő.

A pótágy minőségében lehet normál fekvőhely, azonban lehet méretében és kényelmében eltérő (sok esetben rövidebb és keskenyebb, kihúzható fotelágy vagy díványágy, stb.) is. Lényege, hogy ezt nem kö¬telező igénybe venni, azaz kifizetni. Amennyiben azonban szüksége van rá, a pótágyat garantálni csak abban az esetben tudjuk, ha Ön azt irodánkban előre megrendelte és kifizette.

Pótágy kedvezménye: kizárólag szállodai elhelyezésnél vonatkozik a 3./4./5. esetleg 6. ágyra. Felnőttek esetében ez általában 10 %, míg gyermekek esetében szálláshelyenként változó a gyermekek életkora szerint. A kedvezmény mértékét ártáblázatainknál mindig feltüntetjük. Az életkor nem a foglalás időpontjában számít, hanem a tényleges utazás időpontjában, ezért gyermekek esetében mindig kérjük megadni a pontos születési dátumot.

Apartmanban, stúdióban és bungalóban tör¬té¬nő elhelyezésnél, függetlenül attól, hogy hány személy veszi azt igénybe, mindig a teljes részvételi díjat kell megfizetni. Az „üreságy” felár ez esetben tehát 100 %.

A lakások (apartmanok, stúdiók, bungalók) maximum annyi főre vehetők igénybe, ahány főre jelezve vannak. A létszámba a gyermekek is beszámítanak (a csecsemőkorú is!), kivéve ahol ezt külön jelezzük.

Néhány szálláshelyen a pótágy ingyenes, vagy csak bizonyos korig vehető igénybe - ezt minden esetben jelezzük.

Előfoglalási kedvezmény

A katalógusban / honlapunkon feltüntetett helyeken az ott megadott időpontig és feltételekkel kedvezményeket biztosítunk, melyek az egyéb kedvezményekkel összeadódnak.

Last minute árak

A FOX TRAVEL az utazás előtt megmaradt saját vagy viszontértékesítőként partnerei helyeit esetenként kedvezményes áron értékesítheti. Ebben az esetben a korábban teljes árat fizető Vendégeknek semmiféle visszatérítés nem jár. Az értékesítés folyamán, időközben meghirdetett kedvezmények a korábban jelentkezett Vendégek részére nem biztosíthatók.

Szilveszteri vacsora

A szilveszteri turnusoknál, ahol félpanziót biztosítunk, a részvételi díj általában tartalmazza a szilveszteri vacsora összegét is, kivéve, ha ezt külön jelöljük. Ez lehet normál vagy ünnepi vacsora is.

Végtakarítás

A végtakarítást apartmanok esetében vagy a részvételi díj tartalmazza, vagy azt a helyszínen kell kötelezően érkezéskor megfizetni. Függetlenül a fizetés módjától a konyhát, konyharészt minden esetben ki kell takarítani, el kell mosogatni, az edényeket, evőeszközöket, stb. helyükre kell tenni, a szemetest ki kell üríteni, és a szemetet a tárolóba elvinni! Amennyiben ezeket Vendégeink nem tartják be, úgy a szálláshely a kaucióból visszatarthatja a konyha rendbetételének költségét!

Felhívjuk Vendégeink figyelmét, hogy szinte minden szálláshelyen előírás a szelektív hulladékgyűjtés, és ennek be nem tartása anyagi következményekkel (büntetés, kaucióból történő levonás, stb.) járhat!

Egyéb, a helyszínen kötelezően fizetendő költségek

Némely szálláshelyen az irodánkban befizetett részvételi díjon felül a helyszínen Vendégeinknek további költségeket (pl.: kaució, üdülőhelyi díj, végtakarítás, áramfogyasztás, stb.) kell fizetni. Az ezekre vonatkozó információkat az adott helyre vonatkozóan katalógusunkban / honlapunkon, illetve az Utas¬tájékoztatóban közöljük.

Csoportkedvezmény

Csoportkedvezmény 16 főtől jár. A csoportkedvezmény csak irodánkban közvetlenül foglalt és befizetett utakra vonatkozik. A kedvezmények mértékéről érdeklődjön irodánkban!

Apartmanok / szobák felszereltsége

Minden apartman, stúdió és bungaló rendelkezik a létszámának megfelelően felszerelt konyhával vagy konyhasarokkal. Az alapfelszerelésbe szálláshelyenként eltérő méretű hűtő, főzési lehetőség – általában elektromos főzőlap, megfelelő számú főzőedény és étkészlet tartozik. Ettől eltérő, általában extra felszereltséget külön jelezzük katalógusunkban / honlapunkon, ill. az Utastájékoztatóban. Ilyen lehet például: sütő, mikrohullámú sütő, mosógép, mosogatógép, vízforraló, kenyérpirító, stb. Az apartmanok rendelkeznek saját fürdőszobával, melyben lehet kád vagy zuhanyzó. Itt extra felszereltség pl. a hajszárító. Az apartmanok / stúdiók / bungalók egyéb felszereltsége pl.: balkon vagy terasz, egyedi fűtésszabályozás, szauna.

A magán apartmanok a tulajdonos ízlése szerint vannak berendezve, így mindegyik más és más, és nem biztos, hogy találkozik az Ön ízlésével. Ezen okból fakadó reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Minden szoba rendelkezik saját fürdőszobával (kád vagy zuhany). Szobák esetében is mindig feltüntetjük a szoba és a fürdőszoba felszereltségét.

Stúdió / apartman fogalma

Stúdió (st.): külön hálószoba nélküli lakás, ahol általában egy légtérben vannak az ágyak, az étkező és a konyhasarok. Előfordul, hogy az előtér szélesebb és ott van egy sima, vagy dupla, vagy emeletes ágy, illetve lehet hálófülke is hasonló elrendezéssel. Mivel ezen helyiségek nem rendelkeznek ablakkal és önálló szellőzéssel ezek a lakások is stúdiónak számítanak.

Apartman (ap.): a lakásban legalább egy, ajtóval rendelkező, fallal leválasztott hálószoba van.

Szálláshelyek besorolása

A szálláshelyek minősítését az adott ország, ill. partnerünk be¬sorolása alapján közöljük. Az egyes országok besorolásai jelentősen eltérhetnek egy¬más¬tól.

Szobák / apartmanok elosztása

A szobák / apartmanok beosztását mindig a szálloda vagy partnerirodánk végzi. Erre vonatkozóan, mint utazásszervezőnek nincs befolyásunk. Vendégeink kívánságait kérés szintjén tudjuk továbbítani, de ezek teljesítéséért garanciát nem tudunk vállalni.

Szolgáltatások

A szálláshelyek szolgáltatásait ingyenesen vagy térítés ellenében vehetik igénybe Vendégeink, ezeket katalógusunkban, ill. honlapunkon részletesen feltüntettük. A szálláshelyek fenntartják a jogot, hogy az ingyenesen használható szolgáltatások körét – indokolt esetben - megváltoztassák.

Biztosítás

A részvételi díj általában nem tartalmazza az útlemondási-, illetve a BBP (betegség-, baleset- és poggyász) biztosítást, ezek irodánkban külön megköthetők. Útlemondási biztosítás kizárólag az első befizetéssel egyidejűleg köthető!

Irodánk 2 biztosítóval (QBE-Atlasz és Mondial) áll kapcsolatban, akik eltérő feltételeket kínálnak. A részletekről érdeklődjön irodánkban!

A biztosítás megkötését követően a kötvényt nem lehet módosítani. Amennyiben változás állna be, pl.: a létszámban, vagy időpontban, új biztosítást kell kötni.

Azoknál a szálláshelyeknél, melyek csak egyben értékesíthetők, pl.: stúdiók, apartmanok, csak a teljes létszámra köthető biztosítás.

Biztosítás csak szállásra és közlekedésre köthető, de pl.: síbérletre nem.

Európai Egészségbiztosítási kártya – tekintettel arra, hogy csak bizonyos helyeken fogadják el és nem nyújt teljes körű ellátást, mindenképpen javasoljuk a BBP (baleset-, betegség-, poggyász) biztosítás megkötését!

Képek

A katalógusban található képek mintaképek, azok csak a szálláshely bemutatására szolgálnak, a valóságban a szálláshelyek ettől eltérhetnek. (pl. időközben felújították)

Távolságok

A katalógusban szereplő - méterben vagy km-ben - megadott távolságok tájékoztató jellegűek, körülbelüli értékeket jelentenek.

Síbérlet

Ha csak publikus síbérlet árak kerültek megadásra az azt jelenti, hogy csak és kizárólag a helyszínen lehet azokat megvásárolni.

Kedvezményes síbérlet

Síbérletet kizárólag szálláshely foglalással együtt értékesítünk!

Az ingyenes és kedvezményes gyermek, junior és senior bérletek átvételéhez a helyszínen az életkort igazoló hivatalos okmány bemutatása szükséges. A nem megfelelő síbérlet vásárlásából eredő károkért az FOX TRAVEL Utazási Iroda felelősséget nem vállal.

A síbérletek díját a hátralékkal együtt (legkésőbb az utazás megkezdése előtti 30. napig) kell megfizetni.

Az adott sícentrumnál külön jelezzük, ha az irodánkban vásárolt, és igazoltan át nem vett síbérletek árát a hazaérkezést követően vissza tudjuk téríteni. Abban az esetben, ha a részvételi díj tartalmazza a síbérlet árát (vagy az ingyenes síbérletet), visszatérítésre nincs lehetőség.

Amennyiben Ön már átvette a síbérletét, de valamilyen oknál fogva (pl. baleset) mégsem tudja maradéktalanul azt igénybe venni, a síbérletes társaság csak abban az esetben téríti vissza a fel nem használt napokat, ha Ön a helyszínen a síbérlet átvételekor biztosítást kötött.

Liftek és sípályák nyitva tartása

A liftek és sípályák nyitva tartására vonatkozóan a katalógusban / honlapunkon szereplő síbérlet táblázatok időpontjai tájékoztató jellegűek! Különösen a síszezon kezdetén és végén az egyes lifttársaságok az időpontokat megváltoztathatják (pl. a megadott naptól eltérően később indulnak és korábban zárnak a liftek, nem minden lift, illetve pálya üzemel).

Előfordulhat, hogy a síszezonban a liftek és pályák az időjárástól vagy hóviszonyoktól függően, illetve egyéb okok miatt átmenetileg részlegesen vagy egyáltalán nem üzemelnek. Az ebből eredő kárért irodánk felelősséget nem tud vállalni.

Elutazás előtt informálódjon az adott sícentrum honlapján, vagy irodánkban.

Parkolás

Az egyes szálláshelyeknél a parkolás nem minden esetben ingyenes, némely sícentrumban pedig kizárólag térítés ellenében lehet parkolni. A részletekről érdeklődjön irodánkban!

Utastájékoztató

Szálláshelyeinkről készül ún. UTASTÁJɬKOZ¬TATÓ, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz, és segít a döntésben is. Ezt már akár befizetés előtt kérje irodánkban!

Részvételi Jegy (voucher)

Kérjük, hogy a részvételi jegyet feltétlenül vigye magával, mert a befizetett szolgáltatásokat csak ezzel veheti igénybe! Elutazás előtt kérjük, figyelmesen olvassa el, mert a szálláshely elfoglalására vonatkozólag fontos információkat tartalmaz! Pl.: érkezési, indulási idő, kulcsátvétel helye, mely némely esetben eltér a szálláshely megadott címétől, esetleg más településen van; telefonszám, melyen a kései érkezést jelenteni kell, stb.

Szakmai (incentive) utak

Cégek számára - egyéni elképzeléseik és igé¬nye¬ik alapján - speciális, egyedi összetételű és szolgáltatású szakmai (incentive) uta¬kat szervezünk.

Egyedi megrendelések és lekérések

Egyedi megrendelésnek számít, ha Önnek más elképzelései vannak, mint amit a katalógusunkban / honlapunkon szereplő kínálatban talál. Ez esetben is forduljon hozzánk bizalommal. Segí¬tünk kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb helyet, vagy ha Ön már eldöntötte hová kíván utazni, megszervezzük útját. Egyedi megrendeléskor 3.000,-Ft/fő, vagy a FOX TRAVEL által meghatározott mértékű megrendelési díjat kell fizetni, amely összeg a részvételi díjba beszámít. Ha a megrendelt szolgáltatást Ön nem veszi igénybe, 3.000,-Ft/fő költséget számolunk fel (lekérési díj). Amennyiben a kért szolgáltatást irodánk nem tudja biztosítani, a befizetett díjat visszafizetjük, vagy legközelebbi útjába beszámítjuk. Az előleg fennmaradó részét (vagy az indulást megelőző 30 napon belül a teljes részvételi díjat) a külföldi partner visszaigazolását követően, a megbeszélt időpontig kell megfizetni.

Lekérésnek minősül, ha jelentkezéskor (megrendeléskor) a szolgáltatásokat külön meg kell rendelni külföldi partnerünktől.

Lekérésnek minősülhet továbbá a katalógusban / honlapunkon szereplő utazási ajánlat is (vagy annak bizonyos turnusai, illetve szobatípusai), ha nem áll rendelkezésünkre azonnal és szabadon árulható árualap.

Az lekérés tényéről jelentkezéskor minden esetben tájékoztatjuk Vendégeinket!

Lekérés esetén a lemondási költség a megrendelés és a 65. naptári nap között 40%, kivéve, ha a külföldi partnerrel kötött szerződésünk mást tartalmaz.

Reklamáció

Ha Önt az út folyamán irodánk vagy közre¬működőjének hibája miatt bármiféle kellemetlenség vagy kár éri (nem, vagy csak részben teljesített szolgáltatások stb.), kérjük, hogy a helyszínen a szolgáltatóval vagy irodánk helyi képviselőjével közösen szíveskedjen a REKLAMÁCIÓ OKÁT RÉSZLETEZŐ JEGY¬ZŐKÖNYVET felvenni, valamint irodánkat telefonon vagy írásban azonnal értesíteni, mert csak ebben az esetben tudunk intézkedni a problémák megoldásában. Hazaérkezés után 3 napon belül kérjük, juttassa el irodánkba a jegyzőkönyvet, hogy intézkedhessünk az Önt ért kár megtéríttetéséről.

Helyi képviselő

Utazási irodánk az egyes szálláshelyeken magyar nyelvű asszisztenciát nem biztosít. Ezeken a helyeken a képviselő a részvételi jegyen (voucheren) megadott partner, illetve a szálláshely recepciója.

Érkezés, elutazás

A részvételi jegyen szerepel a szálláshely elfoglalásának illetve elhagyásának legkorábbi és legkésőbbi időpontja, valamint a szálláshely neve és címe, vagy a kulcs átvételének helye.

Kérjük, hogy a részvételi jegyen feltüntetett érkezési időpontokat szíveskedjen betartani, mert ellenkező esetben nem tudjuk garantálni az apartman / szoba átvételét. Egyes esetekben a szálláshelyek - a késedelem előzetes értesítésének hiányában – az igénybe nem vett szobákat / apartmanokat értékesítik. Bizonyos esetekben lehetőség van arra, hogy amennyiben a részvételi jegyen feltüntetett érkezési idő lejárata előtt már egyértelmű az Ön számára, hogy nem ér oda időben, úgy a szálláshely számának (vagy az ügyeleti telefonszám) felhívásával, meg tudja beszélni a kulcsátvétel módját és helyét! A szálláshelyek fenntartják a jogot, hogy a kései érkezésért külön költséget számítsanak fel!

A részvételi jegyen feltüntetett időpontoktól eltérő elutazás esetén nem tudjuk garantálni a kaució visszafizetését. Nyári utaknál főszezonban, érkezéskor a szobák átvételénél némi csúszás elképzelhető, a takarítószemélyzet nagyfokú leterheltsége miatt.

Úti okmányok

Útlevél vagy személyi igazolvány - A jelenlegi rendelkezések alapján a katalógusban szereplő országokba érvényes útlevéllel, illetve új típusú személyi igazolvánnyal utazhatnak Vendégeink, a gyermekeknek külön útlevél vagy személyi igazolvány (a személyi 14 éves kor alatt ingyenesen kiváltható) szükséges. Külföldi állampolgárságú Vendégeinket kérjük, hogy az úti célul választott ország külképviseletén feltétlenül érdeklődjenek a szükséges okmányok (vízum) iránt, ennek elmulasztásából adódó problémák miatt irodánk felelősséget nem vállal. Indulás előtt kérjük, ellenőrizze okmányait – útlevél, utasbiztosítás, vezetői engedély (nemzetközi jogosítvány) – meglétét, érvényességét, mivel azokról Vendégeinknek kell gondoskodni. Az esetlegesen lejárt vagy elhagyott úti okmányok miatt meghiúsult vagy rövidített utazás miatt irodánkat felelősség nem terheli. Kérjük, hogy a vouchert átvételkor figyelmesen olvassák át és semmiképp ne felejtsék otthon, mert e nélkül nem tudnak részt venni az utazáson!

Személygépkocsival történő utazás esetén szükséges: forgalmi engedély, nemzetközi felelősségbiztosítási (zöld) kártya, fényvisszaverő mellény minden utas részére, télen hólánc és minden egyéb általános felszerelés.

Az autópálya matricák árairól naprakész információt a Magyar Autóklubtól kaphatnak.

24 órás ügyeleti telefonszám

Az ügyeleti telefonszám a részvételi jegyen található.

Síutak - snowboard utak - sífutás

Irodánk Ausztria, Franciaország, Olaszország és Szlovénia több mint 100 közkedvelt sícentrumába kínál sí- és snowboard utakat, téli üdüléseket.